VEELGESTELDE VRAGEN TIMEBOO

Waar komt de bamboe vandaan?
In het algemeen kan je wel stellen dat de meeste bamboe producten uit China komen.
Zo ook onze bamboe horloges.  We kopen ze in bij een kleinschalige fabriek die we zelf bezocht hebben. 

Wat is het verschil tussen heren horloge en dames horloges original?
De klokjes zijn gelijk in doorsnede, het verschil zit in de lengte van de bandjes. Zie voor de lengte dit document (link invoegen )
De dames collectie is in meer  kleuren verkrijgbaar dan de herencollectie

Het  horloge stopt af en toe, ligt dit aan de batterij?
Als het horloge af en toe stopt dat hoeft dit niet aan de batterij te liggen. Onze batterijen gaan zeker 1.5 a 2 jaar mee. Het horloge gaat pas lopen op het moment dat we het versturen.
Soms hapert het klokje wat onder invloed van magnetische velden. Deze zijn overal om ons heen, zo kan bv een keukenmixer of een boormachine zorgen dat het quarts uurwerk gaat haperen. Probeer dan het klokje tussen duim en wijsvinger te nemen en met de bamboe zijkant even ferm doch voorzichtig op de tafel te tikken.  Vaak is dit voldoende om het klokje weer op gang te helpen. In een enkel geval moet je dit in de loop van de tijd nogmaals herhalen.

Hoe lang gaat de batterij mee?
De batterij gaat zeker 1.5  jaar mee, vaak nog langer. Als het horloge niet gebruikt wordt kan je de batterij sparen door het knopje uit te trekken.

Welk type batterij moet ik hebben voor TiMEBOO?
Alle TiMEBOO horloges hebben een kleine knoopcel batterij type  377A/AG4
Deze zijn ook in sets van 10 verkrijgbaar  bij de wholesale

Waar vind ik de EAN codes van de horloge’s die ik in de collectie heb?
Deze staan op deze  site en wel hier 

Hoe vervang ik de batterij?
Het bamboe achter plaatje is bevestigd met 4 kleine schroefjes. Met een klein kruis schroevendraaiertje kan je deze losdraaien. Als het goed is zie je de batterij dan zitten.
Bij sommige types zit in het uurwerk een witte ring. Met een schroevendraaiertje of mesje kan je deze ring omhoog wippen, waardoor het batterijtje vrij komt te liggen.
Doe dit bij voorkeur niet aan het witte lipje, dat breekt dan makkelijk. Mocht het lipje toch breken, geen probleem,  dit heeft geen invloed op het functioneren van je horloge.

Hoe vervang ik mijn bandje?
Bij de horloges model BIG en MEDIUM zit het bandje bevestigd met een ijzeren staafje, dat door de bamboe kast heen gaat. Met een puntig voorwerp duw je het staafje er uit en kan je het bandje vervolgens vervangen. Kijk hier (link) hoe je het bandje kan vervangen.
Bij de horloges model Original en Small zit het bandje bevestigd met ijzeren staafjes die aan de uiteinde een verend gedeelte hebben. Dit veertje valt dan in de kleine gaatjes van het bamboe kastje.
Het veertje kan je loshalen door met een aardappelmesje een  uiteinde in te duwen. Pas wel op, het veertje springt makkelijk weg. Vervolgens duw je het veertje door je nieuwe bandje en zet het, wederom met een mesje, weer terug door het uiteinde in te duwen en vervolgens in het gaatje te laten vallen. Het is even “gefriemel” maar het lukt uiteindelijk  iedereen ;-)

Kan ik ook een nieuw bandje kopen voor een  TiMEBOO horloge?
Ja, dat kan. Let wel even goed op welk type horloge je hebt,  (Big, Medium, Small of Original). Kies vervolgens je nieuwe bandje hier

Let wel, ook hier geldt onze minimum besteldrempel van 100 euro, dus bestel ze mee met je  "normale bestelling" 

Is een TiMEBOO  voor mensen met een nikkelallergie?
TiMEBOO is bij uitstek geschikt voor  mensen die een nikkel allergie hebben. De gesp en popnagels zijn nikkelvrij. Daarbij heeft ieder horloge van TiMEBOO een bamboe achterkant met verzonken (nikkel vrije) schroefjes.

Ik heb een reparatietool setje ontvangen; wat kan ik daarmee?
Het reparatie setje kan je gebruiken om de bandjes te vervangen bij de modellen Small en Original.  Ook als een bandje heeft losgelaten kan je dit gebruiken. Let wel, dit kan alleen als het bamboe gaatje waarin het veertje moet vallen  nog in tact is.
De bandjes worden bevestigd dmv een ijzeren staafje dat verende uiteindes heeft. Met behulp van het tooltje druk je deze makkelijk in waarmee je het veertje er uit kan halen/ er in kan zetten. Aangezien de veertjes makkelijk wegspringen hebben we je ook wat extra veertjes meegestuurd. De veertjes van de original horloges zijn iets langer dan die van de small.
Je klant kan dit ook zelf doen met behulp van een aardappelschilmesje.

En hoe vervang ik de Medium en Big  bandjes ?
De Medium en Big bandjes zijn bevestigd met een pinnetje dat door het bamboe uurwerkje is geschoven. Met een dun en puntig pennetje kan je het pinnetje aan een kant er uit duwen en vervolgens het bandje vervangen.

Mag ik TiMEBOO ook online verkopen?
Ja, je kan TiMEBOO ook aanbieden in je webshop. Je kan onze (product) foto’s ook gebruiken, je kan ze van onze website afhalen.  Het doosje is geschikt voor een brievenbuspakketje. Vergeet niet het garantiekaartje ingevuld bij te voegen.

Is het horloge waterdicht?
Alle horloges zijn spatwater  en regen dicht. 

Waar lees ik meer over de horloges, bv lengte bandjes en doorsnede uurwerk?
Alle specificaties vind je in hier

Als ik de horloges opneem in mijn collectie, verwijzen jullie dan ook naar mij?
We vermelden alle retailers op de pagina Retailers op www.timeboo.eu. We nemen  ook een link op naar je webpagina.  We vragen wel (i.v.m. onze eigen linkbuilding) een link op je pagina te zetten naar www.timeboo.eu of www.cayboo.nl
Als je ons via de mail een foto stuurt van je presentatie van de horloges in je winkel zullen we ook een bericht op Facebook van TiMEBOO plaatsen. 

Hebben jullie presentatie tips?
Wij adviseren je altijd de horloges in je winkel te presenteren op een standaard van ons. Dit werkt verkoopverhogend, is onze ervaring.
Let er op dat je de horloges stil zet op 10 over 10, happy face.  Dat geeft rust in de uitstraling.
Het is ook leuk om een  horloge om het doosje te draaien en zo te presenteren.
Zorg in ieder geval dat je bij je presentatie ook kan laten zien hoe je bv een double of triple  horloge draagt.
Laat de klant ook meteen voelen hoe licht het horloge is, dit is vaak eeen verrassende factor. Ook de gunstige prijsstelling mag je gerust zichtbaar aan het horloge hangen. 

Wat moet ik doen als een klant met een klacht bij mij komt?
Wij vinden kwaliteit heel belangrijk, zowel in onze producten als in onze service.  Het is niet te voorkomen dat er af en toe een horloge is met een productiefout.  Of een klant komt terug omdat ze zelf het glas hebben kapot gestoten.
Wij nemen graag en bij voorkeur altijd de klantenservice van jullie over. Je kan de klant altijd naar ons verwijzen door ons mailadres door te geven,  info@timeboo.eu
Indien de klacht naar onze beoordeling binnen de garantie voorwaarden en termijn valt, zullen wij altijd de verzendkosten naar ons vergoeden en de kosten van de reparatie op ons nemen. Voorwaarde is wel dat de klant vooraf contact met ons opneemt en wij verzendinstructies kunnen geven.

Niet onder de garantie valt

  • Gebroken glas
  • Gebroken bamboe
  • Bandjes
    Dit staat ook op garantiekaartje.

Besluit je als verkoper, zonder overleg met ons, het horloge te vervangen, zullen wij de vervanging  mogelijk  niet vergoeden. Wij vragen hiervoor om je begrip. 
Als je in overleg met ons het uurwerkje gaat vervangen gebruik dan het bandje dat al in bezit is van de klant. Je ontvangt van ons zsm een nieuw uurwerk.

Vragen? 
Mail ons op info@timeboo.eu 

 

© 2015 - 2022 timeboowholesale | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel